Friday, May 2, 2008

ding dong~haha only about a week to spend my time wif my family n frens bcoz afta diz i cannot become as crazy as i am ryte now huhu.

nothin interestin happen since my last post.just for the labour day activty hehe~i took part in a footbal semilan sebelah tournament at bt.14. act it has been one of my dugaan for dat daylaa hehe. i tried so hard to get a transport bcoz nak fetch my frends at saujana, taman mesre n sg ramal. abah said dat he can help me fetch them and he'll send us to bt.14, but just tamo bebankan abah, at last abah give me dat car key and said "bawak kete elok2" horey2!!so saye pun naekla unser WGN 6783 tu pegi jemput sahabat2 sekalian. kete tu manual, so masih gemntar2 bile naik bukit n dkat tol sbb takot enjen matii, well im a beginner jee haha xD
sampai sane, for about 15 minutes on road, match oready begun, oh btw kesat fc is our team's name n i dunno where that name comes from xP finished warming up high school style, about at 12 to 1 pm, our macth with seven fc kott begun. dum dam dum dam we lost 1-0 haha n my job is to takecare of the line (linesmanlaa) haha~ last2 minute tu daoh suh ganti, then tak sampai 2 minit, prriiittt!!~ hbeh mase haha cis sungguh evry tournamen msti tadapat maen, tape2 ade hikmahla tuu.. x) we left the place at 2pm cmtulaa.

then, we went to gabai niat nak mandi sungai, sape pnye idea tah nak pgi situ time public holiday nih. jalan masuk sg gabai tu agak sempitlaa muat satu kete je jalan tu gile btol, da smpai kat area sg tuh, ade sorg pakcik ni tahan die kate belah dalam da pnoh, pgila pangsun ke cekali ke, cekali..??tekalilaa pakcik hahaha!!siap soh baya 2 hengget uh yang tak tahan tu patu bleh senyum3 haha x) by the time we want to go out from there, byk gile kete nak masok dalam uh, for about half an hour we stuck there, thanx to da people wif responsibility, they took control the traffic and at last we went out from there successfully eventho ade scratch sket dkat unser ijau tuu hehe xP then emi plan nak gi pangsun, jalaannn!!haha quite far jgak pangsun tu tp last2 ktorang mandi kat sg apetah name tuu tak ingat namelaa hehe. we met jemi capek mz topek n lokman there~ thrill jgak ah sg tu coz ade satu part dkat tmpat deras tu bapak dalaammm mcm gaung apin haha xP n i almost drowned sbb tglincir dkat batu besa then tmasuk dkat part dalamm uh. agak cuak disitu, bkn agak, mmg cuak gileee!!~ air die pon bole tahan gakla sejoknye. then taufiq did smthing crazy, he climbed a tree then jumped into da river, peehhh time die naek uh, die nak turun blek da, tp tak tahan psiko sbb kene booo hahaha sian topek. afta dat wan plak nak terjun n tepedaya dgn kata2 manis yang nak bg duitla apela if wan dapat tejun haha~ keje gile btol dak2 ni.

ktorang grak blek dalam pkul 3lbeh jgakla. otw back tu im really2 nantok tp tahaannn sbb bwk anak org. lupe plak nak cite, fahim daoh safwan wan dgn haidi n me was in dat unser, pejal hasip nasar zahid n ipan rode wif emi's pajero ke apetah name kete uh. otw back tu, nuthing interesting kot, just send them to daoh's crib n balikk~ i arrived home at 4, pray then tido until magrib, penatt woo~

at 8, i went out to send my sister uya to her college, then i went to tmn kenari, to hear a ceramah about palestine, i found this arabic word i tink, smthing like 'nakbah' which means malapetaka. bykl jgakla input2 yang saye dapat dgn ceramah tu, cntoh, mcm mane negara haram israel tu boleh ade, keadaan palestine dulu n skarang, act mmg jauh beze, n also how masyarakat salah anggap dkat pelstine ni. im very thankful to be one of the people to hear the ceramah. afta the ceramah finished, i helped zaki to calculate the total donation, n have a chat for a while with him n his friends.best2 hehe~

currently, i hav a fever n td da kene mara haha x) thanx :)

and for the record, reocrd..??haha i feel lonely again at last!!!

1 comment:

sAye.diRisaYe.kiTe said...

beshnye weh aku bc bl0g k0 nh
kuar rermi..
da lame aku xgelak suke suki dgn kengkwn..
keh3